Projekty edukacyjne

Gra matematyczna przygotowana w ramach "Wakacji z matematyką" - programu finsnowanego przez Fundację mBanku. Matematyczne zagadki i łamigłówki ulokowane zostały na terenie 2 krakowskich parków - Parku Jordana i Parku Krakowskiego. Obydwa - bogate w mnóstwo atrakcji, sprzyjają uruchamianiu wyobraźni nawet tych najbardziej niechętnych matematyce uczniów. Gra łączy element edukacji poprzez zabawę z promowaniem spędzania wolnego czasu na zielonych terenach rekreacyjnych (a nie przed komputerem).

Gra matematyczna przygotowana w ramach "Wakacji z matematyką" - programu finansowanego przez Fundację mBanku. Matematyczna, a raczej geometryczna letnia gra miejska ukazuje uczniom nieco inne - intrygujące oblicze matematyki. Poszukując wielokątów poznają niezwykłą architekturę 4 centrów Krakowa (Starego Miasta, Podgórza, Kazimierza i Nowej Huty - niegdyś odrębnych miast, które dzisiaj tworzą piękny i różnorodny Kraków. I przekonują się, że bez matematyki nie da się zbudować nawet najmniejszego domu.

Historyczna gra miejska śladami wyzwolicieli Krakowa z 1918 roku. Projekt dofinansowany ze środków Programu Wieloletniego NIEPODLEGŁA na lata 2017-2021 w ramach Programu Dotacyjnego "Niepodległa". Zadania gry wiodą śladami Antoniego Stawarza i wydarzeń, jakie pod jego dowództwem rozegrały się w końcu października 1918 roku i zakończyły się wyzwoleniem Krakowa - pierwszego wielkiego polskiego miasta, które odzyskało niepodległość w roku 1918.